0
Лесново доби водовод

Лесново доби водовод

На жителите на пробиштипско село Лесново радост им донесе новиот водовод. За празникот мала Богородица селото е приклучено на водоводот во Кратово.

Ова за жителите на Лесново значи и крај на долгогодишните проблеми со водата за пиење, односно сушата коај има беше реалност секое лето.

1

...