0
С O O П Ш Т Е Н И Е

С O O П Ш Т Е Н И Е

ПОЧИТУВАНИ ГРАЃАНИ

            Координативното тело за следење на состојбата со корона вирусот при општина Пробиштип, почитувајќи ги сите мерки и препораки на Владата за превенција од ширење на COVID-19  донесе заклучок: Да ОТПОЧНЕ со работа пазарот во Пробиштипи и тоа исклучиво зелениот и млечниот пазар. Пазарот ќе работи во деновите 29.04.2020 г. (Среда) и 30.04.2020 г (Четврток) од 07.00 до 12.00 часот. Влезот во пазарот ќе биде по патеката од страната на маркетот КИТ-ГО, а излезот кон бензинската пумпа ЕКО ГРИН и паркингот. За таа цел пазарот ќе биде ограден со заштитна лента, а за одржување на редот ќе се грижи редарска служба и обезбедување со асистенција од полиција. Се молат граѓаните да носат заштитни маски и ракавици и се продржуваат кон мерките и препораките дадени од страна на Министерството за здравство.

27.04.2020 година

Пробиштип

ЈКП Никола Карев – Пробиштип

Директор : Ненад Павиќевиќ

1

...